Dominic Scott

Turridning

Vi tilbyr turer av varierende lengde i hytteveier og noe i fjellet på Haglebu. Vi kan per dags dato ha med 3 personer på tur. Vi har turer for alle nivåer; noen som passer for alle og noen for de litt mer øvede ryttere. Turene ledes av en erfaren guide.

Varighet og pris:

Ca. 1 times tur 400 kr

Ca. 2 timers tur 700 kr

Nybegynnere vil få en kort innføring i grunnleggende ferdigheter på hesteryggen på ridebanen først, slik at alle er rustet til å ri på tur. Det er mulig å være med på stell/pussing og oppsaling av hesten før vi rir ut.

Aldersgrense for å ri på tur er 12 år. Yngre barn med rideerfaring kan etter en vurdering være med på tur uten leier.

Etter hvert har vi ønske om å tilby heldagstur. Informasjon rundt dette kommer når tilbudet er klart!

Dominic Scott
Dominic Scott

Rideundervisning

Privattime

På privattime rir du på time alene. Du møter opp til ferdig oppsalt hest. Det er mulig å være med på å stelle og sale opp hesten, og få veiledning rundt dette.

Varighet: ca. 45 minutter.

Pris: 400 kr per pers

Gruppetime

For nybegynnere er det per dags dato plass til 4 deltakere. For litt mer øvede ryttere er det per dags dato plass til 3 deltakere.

Du møter opp til ferdig oppsalt hest. Det er mulig å være med på å stelle og sale opp hesten, og få veiledning rundt dette. Timene for nybegynnere foregår i skritt, og evt. trav med leier.

Varighet: ca. 45 minutter

Pris: 375 kr per pers.

Vi har varierende typer hester, men de fleste hestene våre er turhester. Timene egner seg derfor godt for deg som er nybegynner eller kanskje litt rusten, og ønsker en intensiv innføring i ridning.

Vi kan også undervise i dressur og bomarbeid/lett sprang, men våre hester er hovedsakelig turhester, som egner best for nybegynnere og lettere øvede.

Dominic Scott
Dominic Scott

Barneridning

Stell og leierunde

Barna får være med i stallen, hvor de børster, koser med- og saler opp hesten. Det blir gitt veiledning rundt stell av hesten og hvordan man saler opp. Vi bruker ca. 30 minutter på stell. Barna blir deretter leid en runde på Haglebu på ca. 30 minutter. Hvert barn får hver sin hest og leier. Foreldre er velkomne til å bli med å gå turen.

Varighet: ca. 60 minutter

Pris: kr 450

Leietur rundt Haglebuvatnet

Barna blir leid på turstien rundt Haglebuvatnet. Hvert barn får hver sin hest og leier. Foreldre er velkomne til å bli med å gå turen.

Varighet: ca. 60 minutter

Pris: 450 kr

Denne aktiviteten gjelder ikke i vintersesongen.

Dominic Scott

Praktisk info

Aktiviteter med hest medfører alltid en viss risiko, og du deltar på eget ansvar. Du må skrive under på vår ansvarerklæring før aktiviteten starter.
Denne kan lastes ned her.

Alle våre aktiviteter er forsikret. Du er likevel forpliktet til å ha en egen reiseforsikring.

Utstyr

Ta gjerne med egen ridehjelm. Om du ikke har egen hjelm får du låne dette gratis hos oss.

Husk alltid å kle deg etter forholdene. Det kan være skiftende vær og kaldt på fjellet, også på sommerstid. Det anbefales å bruke sko med hæl, som helst går over ankelhøyde. Bruk lang bukse (glatte bukser og shorts anbefales ikke).

Betaling
Betaling kan gjøres via vipps eller kort. Betaling skjer ved oppmøte.

Påmelding

Påmelding må gjøres senest et døgn i forveien.
Bestilling gjøres her:
SMS til (+47) 98 87 23 62 eller hest@haglebuturistheim.no