Camping på Haglebu. Foto.

About the author : turistheimen-haglebu

Haglebu Turistheim har campingplass med plass til 70 vogner. De fleste av våre gjester på campingplassen har helårsplass, men vi har også noen ledige drop-in-plasser. Vi har sanitæranlegg med dusj, toalett og oppvaskbenk. Det er tilgang til vaskemaskin og tørketrommel med myntinnkast. Disse kan også hyttegjestene benytte seg av. Campingen på Haglebu Turistheim startet så smått på slutten av 70-tallet, og har siden den gang blitt et populært sted, både sommer og vinter.

Her kan du komme med campingvogn og bli et eller flere døgn. Du har også mulighet for å leie helårsplass. Ved leie av helårsplass, setter vi gjerne på strømmen i din campingvogn slik at den er varm når du kommer til campingen på Haglebu Turistheim.

Vertskapet på Haglebu Turistheim sørger for at det er i orden på campingplassen. På vinteren brøytes det så veiene er åpne. Vi er lett tilgjengelige for våre gjester om det skulle være noe, og ser på oss sjøl som et lite “servicesenter” som kan skaffe alt fra startkabler til verktøy.

Bilder fra campingplassen og området rundt

Vinteren på Haglebu

Vinterstid har man et flott utgangspunkt for å nyte naturen i de mange preparerte skiløypene i fjellene på Haglebu, eller man kan bruke dagen i bakken hos Haglebu Skisenter. De har utleie av skiutstyr og snowboard.

Haglebu Turistheim ligger “midt i smørøyet” blant et omfattende løypenett i fjellet. Dersom man ønsker å ta en løype uten særlige stigninger, kan man ta turen ved Haglebuvannet. Om man ønsker å komme seg litt høyere opp i fjellheimen, kan man ta skiene fatt og gå oppover selv. Men det er en lettere vei, nemlig å ta heisen opp. Da er man på vidda i løpet av noen minutter! Oversikt over hvilke løyper som til enhver tid er kjørt, finner du på Skisporet.no (Haglebu og Tempelseter).

Sommeren på Haglebu

Fra campingplassen på Haglebu Turistheim har du kort vei til Kulturstien og andre stier i fjellområdene rundt Haglebu. Her kan du velge mer eller mindre flate stier rundt Haglebuvannet eller ta utfordringen å gå opp mot Snøfonntjenn og Haglebunatten. På andre siden av veien går turen innover mot Småvanna. Her er det T-merkede løyper. Når du har kommet deg opp de første stigningen ligger viddene innbydende. Du kan følge T-stien eller gå utenfor allfarvei og dermed være mer alene i fjellet om du ønsker det.

Flere bilder fra Haglebu